QUI SOM

Companyia Musical és el nom que rep la trobada de músics i cantants, d’orígens i experiències diverses, sota la direcció artística de Josep Cabré per compartir la pràctica musical al voltant dels repertoris dels segles del Renaixement i del Barroc.

Les primeres experiències de la C.M. són del 1992 quan va col·laborar en el programa musical franco-mexicà «Les Chemins du Baroque» amb la discogràfica K617 i les institucions culturals franceses i mexicanes, amb concerts a Mèxic, França, Espanya, Portugal i d’altres països de l’Amèrica llatina.

Més tard, a Europa, la C.M. es va organitzar com a grup vocal dedicat al conreu del cant pla i els motets amb orgue dels segles xvii i xviii, activitat que desenvolupà amb organistes com Jean-Charles Ablitzer, Olivier Vernet o Marie-Claire Alain, per a concerts i enregistraments discogràfics que es van guanyar l’aplaudiment de la crítica especialitzada. En formació de quintet vocal, la C.M. ha estat convidada a diversos festivals especialitzats (Oude Muziek Utrecht, Canto Aperto de Sint Truyden) aquesta tardor del 2014.

Finalment, com a conjunt de cambra amb efectius variables, la C.M. pretén desenvolupar la pràctica en concert i enregistrament de repertoris poc o mal coneguts, sovint fruit de les darreres investigacions musicològiques, repertoris tant abundants com poc usuals en concert i en disc.

Anuncis