Josep Cabré, director

“Ara, després d’una vida dedicada a la música antiga arreu d’Europa, la Companyia Musical és el projecte artístic i professional que afronto amb més il·lusió. M’ofereix la possibilitat de treballar amb la nova generació d’intèrprets catalans per a la recuperació de la vella i bellíssima música del meu país.

Josep Cabré, baríton, va ser deixeble de Christopher Schmidt i de Kurt Widmer a la Schola Cantorum de la Musik Akademie de Basilea, a Suïssa, i va estudiar cant amb Jordi Albareda a Barcelona, ciutat on va néixer, i amb Lise Arseguet a París.

Col·laborador duant molts anys dels conjunts més prestigiosos dedicats a la interpretació històrica, entre el que podem citar Hesperion XX, Huelgas Ensemble, La Chapelle Royale, Ensemble Organum, Ensemble Gilles Binchois, Ensemble Sequentia, amb repertoris des de l’època medieval fins al barroc, segueix col·laborant encara avui amb el conjunt Daedalus de Ginebra o amb l’organista Jean-Charles Ablitzer.

És membre fundador del quartet vocal La Colombina, conjunt amb el que ha desenvolupat bona part de la seva activitat concertística i discogràfica, i és convidat ben sovint a fer cursos especialitzats en diverses institucions (Universitat de Mèxic, UNAM, Festival de Flandes, Centre Internacional dels Camins del Barroc…). És també professor a Musikene, Escola Superior de Música del País Basc, a Sant Sebastià i al Conservatori de Perpinyà.

Va fundar la Companyia Musical per la pràctica dels repertoris menys habituals dels segles renaixentistes i barrocs, del cant pla a la polifonia, i ha estat encarregat de la direcció musical de la Capilla Peñaflorida a Sant Sebastià, fins el 2009, i des d’aquesta data fins a final del 2012 va ser director artístic i musical de la Coral de Cámara de Pamplona, amb una labor creixent, amb els dos conjunts, d’interpretació i enregistrament dels repertoris hispànics del renaixement i del barroc.

Aquesta activitat l’ha portat a participar de manera sovintejada en enregistraments radiofònics i també en el d’un centenar de discos per diferents segells (Accent, Harmonia Mundi, Almaviva, Tactus, K617, NB….) molts dels quals han rebut premis per part de la crítica especialitzada.

Anuncis